Rundreise i England for å se Hereford FC

Fra 28. desember 2018 til 6. januar 2019

Dag 1 - Fredag 28. desember 2018

Oslo - London - Birmingham

Etter å ha tilbrakt julen sammen med familien, kom jeg meg hjem til min egen leilighet på kvelden før avreise til England. Selv om jeg hadde begynt pakkingen, var det fortsatt en del igjen. Og siden jeg ikke kom hjem før halv elleve – elleve på kvelden ble det sent, jeg var ikke i seng før klokken hadde passert halv to. Men følte at jeg da hadde god kontroll på pakkingen, da det meste var funnet frem. Jeg sto opp halv åtte for å fortsette pakkingen og få i meg litt mat. Maten ble enkel, da brødet mitt var muggent og ikke noe å spise, men frukt kan også benyttes som frokost. Rundt halv ni var jeg ferdig med pakkingen og kunne låse døren bak meg og starte å gå ned til bussholdeplassen. Første buss var en lokalbuss noen få holdeplasser ned til hovedveien. Derfra var det å komme seg over til motsatt side av Østre Aker vei og vente på flybussen. Timingen var selvfølgelig alt annet enn perfekt, da flybussen akkurat hadde gått, men det spilte ikke så stor rolle da jeg hadde god tid. Vel framme på Gardermoen fikk jeg sjekket inn og droppet bagasjen. Deretter var det å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen og videre igjennom passkontrollen. Dermed var jeg gjennom og det var bare å vente på flyet.

Vel ombord på flyet fant jeg plassen min langt, langt bak og sov mesteparten av flyturen. Vel framme i London var det først å vente på å komme ut av flyet og deretter en ny passkontroll. Problemet var at automaten ville ikke starte om, så en del av oss ble stående ekstra en liten stund. Men til slutt kom den i virksomhet igjen og vi kunne komme oss gjennom. Deretter var det å hente bagasjen med litt mer ventetid. Jeg hadde god tid til toget, så det var bare å ta tiden til hjelp. Etter å ha fått bagasjen beveget jeg meg ned til undergrunnen hvor jeg fikk satt inn litt mer penger på mitt Oyster-kort før jeg kunne gå ombord på toget. Jeg skulle til Euston undergrunnsstasjon, og måtte derfor bytte linje på Green Park i sentrale London. Vel framme på Euston togstasjon gikk jeg til billett seksjonen og fikk hentet ut mine togbilletter for London – Birmingham, tur – retur, som jeg hadde kjøpt tidligere på nettet. Så var det igjen en del venting til toget skulle gå. For sikkerhets skyld hadde jeg lagt inn en god margin for ikke å risikere å miste toget.

Siden jeg nå hadde vel halvannen time til togavgang, og ikke hadde spist spesielt mye tidligere på dagen, satte jeg meg på Signal Box og fikk meg en sandwich og en sider. Sandwichen var virkelig god med brie, bacon og tranebær-syltetøy. Selve brødet kunne godt vært litt grovere, men ellers var det skikkelig godt. Pommes frites'en ved siden var typisk engelsk frites. Sideren forsvant også relativt kjapt, så det ble også tid til en ekstra øl før togavgang.

Når ølen var drukket opp og jeg hadde betalt for meg gikk jeg ned og ombord i toget. Toget ville ta omkring halvannen time til jeg ville være i Birmingham. Ombord fant jeg plassen min og satte meg ned. Så fant jeg frem laptop'en og jobbet litt på den under reisens gang. Det var ikke spesielt mange ombord, så jeg hadde en firesetere for meg selv det meste av reisen. Vel framme i Birmingham jeg samlet sammen sakene mine og spaserte den korte veien fra stasjonen til mitt vanlige hotell. Der sjekket jeg inn, fikk hentet ut whiskyflaskene jeg hadde bestilt på nettet og gikk så opp til rommet og ordnet meg på plass.

Etter en kort stund var jeg så klar for å gå ut for å få meg noe å spise. Jeg var ikke spesielt sulten og hadde hatt litt problemer med hodepine pga. nakken stort sett hele dagen etter sovingen på flyet, så det ville ikke bli sent i dag. Derfor gikk jeg ikke så lange biten før jeg kom til The Stable, hvor jeg bestilte en pizza og en sider. (De har spesialisert seg på den kombinasjonen.) Etter å ha spist og drukket opp, spaserte jeg tilbake til hotellet. Der forberedte jeg morgendagen og så rundt halv ti var denne dagen over.

Dag 2 - Lørdag 29. desember 2018

Hereford

Etter en god og lang natts søvn, selv om jeg våknet noen ganger, var jeg klar for å stå opp halv åtte. Jeg tok en dusj, la inn tippingen for dagen og pakket ferdig det jeg skulle ha med meg for dagens utflukt. Deretter pakket jeg whiskyen inn i kofferten og låste den. Så var jeg klar til å gå.

Første punkt på dagen var å få meg frokost. Derfor ruslet jeg gjennom Bullring shoppingsenter og frem til Bill's som var min faste frokostrestaurant. Her fikk jeg en god engelsk frokost og en kanne te. Jeg spiste min frokost og slappet litt av med resten av teen. Deretter spaserte jeg bort til jernbanestasjonen og kjøpte billetter til Hereford og så kunne jeg gå ombord på toget, snaut 10 minutter før avgang.

Etter å ha jobbet litt på laptop'en og slappet av litt, så var jeg kommet til Hereford, omkring halvannen time senere. Denne gangen hadde jeg bestemt meg for å gå en tur i Widemarch området. Dermed begynte jeg etter å ha funnet riktig billett, prøvde feil billett først, og kommet meg ut av stasjonen, å gå mot Widemarch. Jeg spaserte rolig rundt i området, tok noen bilder her og der og etter en stund vendte nesen tilbake til sentrum gjennom et grøntområde i byen. Til slutt endte jeg opp ved HP Bulmer, kjent for sin Bulmers sider. Der kom vakten og lurte på hva jeg gjorde, men når jeg forklarte at jeg bare tok noen bilder og orienterte meg for hvordan jeg skulle komme meg videre til sentrum, var det bare smil og et godt nytt år på veien. Jeg fortsatte den siste lille biten ned til sentrum og fant etterhvert frem til The Den hvor jeg spiste lunsj.

God og mett etter en veldig god lunsj var det tid for å komme seg til stadion og fotballkampen som var grunnen til at jeg i det hele tatt var i Hereford. Jeg hadde fortsatt god tid, så jeg spaserte rolig opp til Edgar Street hvor jeg hentet min billett til kampen, som jeg hadde bestilt og betalt for på forhånd, og ruslet så inn på pub'en og tok en ale. Etter en god stund var ølen drukket opp og jeg fant min plass på tribunen. Selv om Chester var favoritter, var det Hereford som dominerte kampen fra start til slutt og vant fortjent 2-0. Jippi!

Etter kampen hadde jeg bestemt meg for å spise middag i Hereford, før jeg dro tilbake til Birmingham. Jeg hadde sett meg ut en restaurant som het The Bookshop, men når jeg kom dit viste det seg at de ikke hadde noen ledige bord til meg. Dermed måtte jeg finne meg et annet sted å gå. Heldigvis hadde jeg også tenkt ut et reservested som het Madam & Adam, og dermed ruslet jeg dit i stedet. Når jeg kom frem dit hadde de ikke åpnet ennå, men det var bare 5 minutter igjen, så jeg valgte å bare avvente. Når jeg så at andre gjester kom inn, gikk jeg de få meterne tilbake og inn jeg også. Her var det et ledig bord, så jeg satte meg ned. Rettene var som en lunsjrett, noe som egentlig passet meg bra, da jeg ikke var så veldig sulten. Og maten var aldeles nydelig, så med dessert og en whisky til slutt, avsluttet jeg en perfekt dag i Hereford.

Jeg betalte for meg og spaserte raskt tilbake til togstasjonen, hvor det viste seg at jeg hadde bedre tid til togavgang enn jeg trodde. Jeg kom meg ombord på toget og så bar det avsted tilbake til Birmingham.

Vel tilbake i Birmingham tok jeg en liten spasertur til pub'en The Wellington som antagelig har Birminghams beste utvalg av whisky. Delvis for å få en god whisky og delvis for å lokalisere hvor pub'en faktisk var. Jeg koste meg med en Glen Scotia Victorian som var en veldig god whisky. Deretter gikk jeg tilbake til hotellet og avsluttet dagen med en Glenfiddich 15 i baren og skrive litt på laptop'en før jeg gikk til sengs.

Dag 3 - Søndag 30. desember 2018

Birmingham

I dag hadde jeg ikke noe spesielt program jeg skulle gjøre. Dermed kunne jeg sove lenge – veldig lenge. Jeg hadde satt klokken til å ringe 09. Når den ringte, slo jeg den av og slappet av litt til i sengen, og dermed hadde jeg sovet vel en time til. Men da var det dags for å stå opp. Jeg ordnet meg og pakket ned de sakene jeg trengte for dagen, og så bar det av sted.

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å spise frokost på Bill's også i dag, men når jeg kom til Debenhams begynte jeg i stedet å handle litt og dermed hadde jeg tre ekstra skjorter i bagasjen. Nå var klokken blitt så mye at det nesten var tid for lunsj, så dermed droppet jeg frokosten og beveget meg mer mot katedralen for å finne et sted å spise lunsj. Jeg stoppet opp ved Amantia, som var en spansk tapas-restaurant. Eneste problemet var at de ikke hadde åpnet ennå, men det var bare ti minutter igjen, så jeg gikk en liten runde til katedralen og tilbake igjen så var det problemet over.

Jeg kom inn og bestilte tre tapas-retter – en typisk spansk omelett (de hadde ikke Pimientos Padron), en kyllingrett med serrano skinke og paprika og en bacalao, med en spansk øl til. Maten var god og spesielt bacalaoen var nydelig. Etterpå hadde jeg en liten kanne te.

Etter lunsjen begynte jeg å rusle tilbake mot hotellet. Jeg stoppet på The Railway og gikk inn der og tok meg en øl, denne var vel egentlig en ale, siden det ikke var spesielt mye kullsyre i den. Jeg fant en plass hvor jeg satte meg ned og skrev på laptop'en samtidig som jeg kunne se fotballkampen Southampton mot Manchester City på storskjerm. I pausen ble ølen tom og jeg kjøpte meg en sider. Under kampen hadde det sittet en gjeng mannfolk i det ene hjørnet og pratet og drukket sammen. I pausen kom så alle fruene og barna inn på pub'en. Og da ble det liv og røre der! Mens jeg kjøpte min sider kom jeg i prat med et par av gutta, da viste det seg at damene og barna hadde vært på teater, men altså ikke gutta... Og som vanlig overrasket over å finne en norsk Hereford fan. Jeg gikk tilbake til plassen min hvor jeg så ut kampen og drakk opp min sider. Og da var det på tide å bevege seg videre.

Jeg sa farvel og godt nytt år til mine nye «venner» og dro videre mot hotellet. Men heller ikke denne gangen kom jeg helt fram, men stoppet på en ny pub kalt Snobs. Dette var dog ikke en tradisjonell pub, men en moderne pub/bar. Jeg bestilte meg en ny øl og satte meg ned med min laptop, samtidig som jeg kunne se nok en fotballkamp på storskjerm, denne gangen var det Manchester United mot Bournemouth. I pausen var ølen nok en gang tom og jeg bestilte meg en ny sider. Jeg forventet meg en standard eplesider, men fikk nå en sider på røde bær. Denne var nok i søteste laget for min del.

Når kampen var ferdig ruslet jeg videre den korte veien tilbake til hotellet. Her slappet jeg av en halvtimes tid før jeg ruslet inn i Arcadian området ved hotellet og inn på Teppanyaki for å spise middag. Denne japanske restauranten er populær, men heldigvis var det mulig for meg å få en plass etter noen minutters venting. Jeg satte meg ned ved den store stekeplaten hvor kokken tilberedte maten. Like etter kom to unge par og satte seg ned ved siden av meg, mens de som satt på den andre siden var ferdig med å spise og gikk sin vei. Jeg hadde bestilt maten mens jeg ventet, mens parene bestilte mens de satt der. Dermed gjorde kokken ferdig min mat foran øynene på oss alle fem og jeg ble servert. Mine stekte reker og laks med salat og stekt ris smakte godt med et par flasker Kirin øl ved siden av. Til slutt hadde jeg en Hokushu whisky. Mens jeg spiste hadde de unge bestilt sin mat, og fått de første rettene – salat, sushi og suppe. Nå skulle kokken forberede deres hovedrett med biff og kylling. Mens han begynte på tilbehøret, sjonglerte han litt med noen egg og utfordret de unge damene til å prøve seg på det samme... Nå var imidlertid jeg ferdig med mitt og takket for meg, betalte og gikk tilbake til hotellet. Her hentet jeg laptop'en på rommet og gikk ned i salongen hvor jeg bestilte en Glenfiddich whisky og en kanne te. Jeg jobbet litt på laptop'en og drakk opp mitt drikke, og så var det på tide å tenke på å avslutte dagen. Så jeg gikk tilbake til rommet og gikk til sengs.

Dag 4 - Mandag 31. desember 2018

Birmingham

Heller ikke denne dagen var det spesielt mye planlagt. Jeg skulle ha middag på kvelden, men før det var det fritt fram for å finne på noe. Jeg våknet litt over halv ni og sto opp. Jeg ordnet meg og pakket ned det jeg trengte for en spasertur i byen. Og deretter dro jeg avsted.

Det første jeg skulle gjøre var å gå til Bill's og få meg en frokost. Mens jeg satt der var det tydeligvis vanlig med familieutflukter til frokost på en helligdag. Jeg spiste min vanlige engelske frokost med en kanne te.

Etter frokosten hadde jeg bestemt meg for å gå en tur i sørøstlige bystrøk i Birmingham. Dette er ikke byens beste strøk, men burde likevel ikke by på noen problemer. Og det ble det da heller ikke. Jeg gikk rolig rundt omkring og tok noen bilder her og der. Etterhvert endte jeg opp i mer sørlige strøk før jeg vendte nesen mot hotellet igjen. Før jeg kom tilbake til hotellet hadde jeg en engelsk øl (ale) på en pub kalt Craven Arms. Alt i alt hadde jeg gått en rolig tur på omkring 3 timer. Selv om jeg ikke hadde hatt noe spesielt høyt tempo var det likevel kjennbart i beina.

Tilbake på hotellet slappet jeg av litt i lobbyen med en kanne te og litt jobbing på laptop'en, før jeg gikk tilbake på rommet. Her slappet jeg av litt før jeg tok en dusj og ordnet meg for å bli klar til å gå ut. Jeg hadde bestilt middag på Côte de Brasserie kl 19:00. Så jeg kledde meg opp i dressen og var på restauranten 5 minutter før tiden, altså passe perfekt. Jeg fikk mitt bord og hadde en aldeles fortreffelig middag. Rettene var en terrine som forrett med en lett rødvin, etterfulgt av havabbor som hovedrett med et glass sancerre (som egentlig ble to glass da jeg måtte ha et ekstra) og med en sjokolade fondant med portvin til dessert. Til ekstra avslutning hadde jeg en kanne te og et glass Talisker whisky. Er det mulig å ha det bedre?

Når jeg sitter der med den ekstra avslutningen kommer det gjester ved nabobordet og vi kommer i en lett passiar mens de har forretten og jeg fortsatt har noe igjen. Når de får hovedretten takker jeg for selskapet og takker også den hyggelige betjeningen for serveringen, betaler og går tilbake til hotellet. Min telefon var tom for strøm og powerbanken lå igjen på hotellet, så det var den grunnen. Tilbake på hotellet skiftet jeg fra dressen til en penere bukse bare og så var jeg klar for å dra ut igjen.

Nå skulle jeg bare avslutte kvelden og feire nyttår, så jeg ruslet opp til The Wellington med sitt gode whiskyutvalg. Her rakk jeg å smake på en 11 år gammel Springbank, en Glenfiddich XX og en Linkwood Flora and Fauna, samt en pint sider. Min medbrakte Tomintoul ble liggende i lommen uåpnet. Litt før klokken 12 stengte baren midlertidig slik at også betjeningen kunne være med på nyttårsfeiringen. Fem-ti minutter over 12 åpnet baren igjen. Det var god stemning og Happy New Year i hele lokalet når klokken slo over i det nye året. Når feiringen var over takket jeg for meg og gikk tilbake til hotellet og krøp til køys.

Dag 5 - Tirsdag 1. januar 2019

Kidderminster

Denne morgenen merket jeg nok hadde fått i meg vel mye kvelden i forveien, men skit au. Jeg sov litt ekstra og sto ikke opp før litt før 10. Jeg fikk levert mine tips på nettet, pakket ferdig og var så klar for å dra på oppdagelsesferd til Kidderminster.

Toget skulle gå 11:15 fra en annen togstasjon – Moor Hill, så jag hadde ikke så veldig god tid, men jeg ruslet gjennom New Street stasjonen hvor jeg kjøpte en wrap og en flaske vann, dette fikk være dagens frokost på toget. Jeg fortsatte den ikke alt for lange veien til Moor Hill stasjonen hvor jeg kjøpte billetter og gikk så inn på plattformen og ventet på toget. Det var fortsatt 5/10 minutter igjen, så det var ikke noe stress, tross alt.

Toget kom og jeg fant meg en plass. Dette var et lokaltog som stoppet på mange stasjoner underveis. Jeg spiste min wrap med and og drakk opp min flaske med vann og satt og småsløvet og så utover landskapet som vi passerte på veien. Til slutt kom vi så fram til Kidderminster hvor jeg gikk av.

Jeg gikk litt på måfå omkring i bykjernen, men syntes vel egentlig at det var en litt kjedelig by. Jeg hadde sett meg ut et sted å få en kanne te, men dette stedet var ikke oppe på tirsdager, så den gang ei. Jeg fortsatt ned til elven Stour ved en sidegren som ikke var stort større enn en bekk og her gikk jeg inn på Coffee One hvor jeg fikk min kanne te og en sjokolade brownie. Her slappet jeg av litt og skrev litt på dagboken.

Etterhvert begynte det å nærme seg fotballkamp, så jeg begynte å gå mot stadion. Fortsatt hadde jeg god tid – noe som skulle vise seg å være bra. Fortsatte også med å ta noen bilder underveis og kom så etterhvert til en åsrygg. Problemet mitt var at stadion lå på den andre siden og det var ingen veier over i nærheten. Jeg trodde likevel at jeg skulle være smart og bare komme meg over åsen. Den var relativt bratt, men jeg kom opp på toppen og så på den andre siden bare rett inn i bakgården til husene der. Riktignok var det en liten asfaltert veistubb, men også denne endte i en låst port hvor jeg ikke kom ut. Nå var det tråkket en sti langs åsen, så jeg begynte å følge denne, hele tiden med det bratte partiet ned til veien jeg kom fra på den ene siden og bakgårder på den andre siden. Jeg kom meg gjennom et område hvor det var kastet mye søppel og prøvde så igjen å komme ned. Stien så her ut til å gå ned i en hage hvor det ikke var noen port ut. Jeg kom meg et godt stykke ned og så var det igjen stopp på en rett vegg på et par meter hvor jeg hadde forventet en trapp, men den var ikke der! Gjerdet til nabotomten var helt tråkket ned, så jeg tok sjansen og kom meg over til naboen og prøvde porten der. Heldigvis var den ikke låst, så dermed kunne jeg komme meg gjennom og ut på den andre siden. Her ruslet jeg ut på pationen og ut på gaten. Dermed hadde jeg endelig kommet meg helskinnet ut på riktig vei igjen, men det hadde tatt en god del tid. Her var det bare å følge veien og deretter en gangvei, og følge etter folk med Harriers-skjerf så kom jeg meg greit fram til stadion. Her kom jeg meg inn og fant en plass for bortesupporterne. Og det var fortsatt et kvarter igjen til kampstart. Den «lure snarveien» hadde tatt meg bortimot en time å komme gjennom...

Selve kampen ble en kald fornøyelse i den litt sure vinden og Hereford spilte veldig dårlig og tapte fortjent kampen 2-1. Etter kampen hadde jeg tenkt meg ned til sentrum igjen og spise middag før jeg reiste tilbake til Birmingham. Men når jeg kom fram til restauranten jeg hadde sett meg ut, var den i ferd med å stenge, de hadde bare lunsjservering denne dagen. Nok en nedtur! Faktisk var hele Kidderminster nærmest i lockdown, de fleste stedene var stengt eller holdt på å stenge og det var nesten ikke mennesker å se. Riktignok var det 1. januar, men likevel. Derfor gikk jeg bare tilbake til jernbanestasjonen hvor jeg bare trengte å vente i ca. 10 minutter før jeg kunne gå ombord i toget.

Framme i Birmingham gikk jeg av på Snow Hill stasjonen og kunne derfor gå rett inn i restaurantområdet ved katedralen. Det var nå på tide å få meg litt mat. Etter en anbefaling fra gårsdagens naboer på restauranten gikk jeg til The Ivy, men der var det fullt og ikke noe bord å oppdrive. I stedet valgte jeg å gå på en cubansk restaurant kalt Revolution de Cuba. Her bestilte jeg grillet sverdfisk og en spansk øl. Selve sverdfisken hadde noen trå sider, men med den krydrede sausen og sitronsaft ble det et utmerket måltid. Og som trøst for tapet bestilte jeg også dessert i form av en kake med bringebær og bringebæriskrem. Kaken var veldig kompakt, men hadde en god smak sammen med iskremen.

Etter middagen ruslet jeg rolig tilbake til hotellet. Der satt jeg meg ned i lobbyen med en kanne te, før jeg gikk opp på rommet, forberedte litt på neste dag og så gikk til sengs.

Dag 6 - Onsdag 2. januar 2019

Wolverhampton

I dag skulle jeg være i Wolverhampton stort sett hele dagen. Jeg valgte derfor å ta det rolig på morgenen og ikke stresse avsted. Jeg hadde fått inntrykk av og beskjed om, at det ikke var så veldig mye å se på i Wolverhampton. Mens jeg dusjet kom også ryddepiken på døren og skulle ordne rommet, noe det nok ikke ble noe av denne dagen. Etterhvert hadde jeg fått ordnet det meste og gikk avsted. Første stopp var jernbanestasjonen hvor jeg fikk meg frokost i form av en baguett og en muffin, samt en kanne te på Caffé Concerto.

Deretter var det bare å finne ut hvor første tog til Wolverhampton gikk fra og komme seg ned på denne plattformen. Jeg gikk ombord på toget som var relativt fullt og kjørte den korte turen til Wolverhampton, det tok under 20 minutter siden jeg fikk et direkte tog som skulle videre til Manchester.

Vel framme ruslet jeg litt omkring i byen og stakk innom pub'en Hodghead hvor jeg hadde en pint porter. Mens jeg drakk min øl tittet jeg gjennom papirene mine og tenkte igjennom hvordan jeg skulle tilbringe dagen. Når ølen var tom pakket jeg sammen sakene mine og ruslet avsted gjennom bykjernen mens jeg tok noen bilder her og der. Etterhvert hadde jeg kommet meg gjennom bykjernen og ut på den andre siden ved Banks bryggeri. Jeg fortsatte litt til og svingte så nordover mot West Park. Her var jeg bare innom i et lite hjørne av parken, før jeg gikk mot Hamilton's Restaurant like ved. Men restauranten så veldig stengt ut og det viste seg at man måtte ha reservert bord på forhånd. Jeg valgte å gå litt tilbake igjen og fant en liten restaurant som het Banks Bistro hvor jeg gikk inn og bestilte grillet laks med risotto og en øl til lunsj. Og fisken var veldig god, akkurat passe grillet.

Etter lunsjen spaserte jeg tilbake til bykjernen hvor jeg satt meg ned på Caffé Nero med en kanne te og en brownie, mens jeg jobbet litt på laptop'en. Når jeg hadde drukket opp teen, pakket jeg sammen og gikk videre. På veien gikk jeg innom en skobutikk hvor jeg fant et par sko som jeg likte. Dermed ble det også litt handling denne dagen. Deretter gikk jeg til pub'en Lych Gate Tavern hvor jeg tok meg en øl og en sider og jobbet litt på laptop'en. Mens jeg satt der kom det flere og flere folk inn – alle Wolves-supportere. Dette var tydeligvis en pub for hjemmefansen.

Men før kampen trengte jeg noe mat og det var det dårlig med på denne pub'en. Jeg hadde sett meg ut The Hungry Bistro som et sted å få mat og gikk derfor dit, bare for å oppdage at stedet var stengt, og det kunne se ut at det var stengt for godt. Jeg gikk derfor tilbake til Hogshead hvor jeg omsider fant plass ved et bord hvor jeg kunne spise. Tre gutter var vennlige nok til å gi meg en plass ved deres bord. Jeg gikk bort til baren og bestilte en pizza og en sider. Jeg fikk min pizza og spiste opp denne. Deretter var det på tide å finne stadion og komme seg på plass før fotballkampen. Det var bare å følge folkemengden til stadion, men så var det ikke like enkelt lenger. Hvor var min inngang? Jeg lette og lette etter inngangen som sto på billetten min, men den var ikke mulig å finne. Til slutt måtte jeg spørre en av vaktene om hjelp, da fikk jeg vite at jeg ikke hadde noen billett ennå, den måtte jeg på billettkontoret for å hente! Jeg kom meg rundt stadion til billettkontoret og etter litt køståing fikk jeg min billett. Så var det på nytt å forsøke å finne inngangen. Etter mye om og men fant jeg den til slutt med mye hjelp. Jeg kunne ikke gå etter områdebetegnelsen (JL3) da dette kun var synlig på innsiden... Innenfor fant jeg fort området, men gikk så først feil vei, men innså dette og snudde og så fant jeg til slutt min plass. Setene på Molineux var trange, faktisk de trangeste setene jeg hadde sittet på uansett stadion i England. Sekken måtte jeg ha på fanget. Selve kampen er det vel ikke så mye å si om, Crystal Palace vant fortjent 2-0 og Wolverhampton skapte knapt nok en sjanse gjennom hele kampen. Men naboen på noen og 80 år var hyggelig og vi pratet litt dann og vann under kampen.

Etter kampslutt var det bare å følge massen ut av stadion igjen og ned til jernbanestasjonen. Det var mange som skulle ta toget. Første toget til Birmingham lot jeg bare gå siden det var stappfullt av folk som halset av gårde for å rekke det. Dessuten var det bare 11 minutter til neste tog. Her fikk jeg meg en sitteplass og satt meg ned. I det jeg skal gå av på stasjonen i Birmingham og tar på meg sekken, rykker den ene stroppen på sekken. Dermed måtte jeg bare gå med den i hånden ned til hotellet. Riktignok ikke så lange veien heldigvis, men morgendagen måtte nok benyttes til shopping igjen! Tilbake på rommet var det bare å gå til sengs.

Dag 7 - Torsdag 3. januar 2019

Birmingham

Denne dagen hadde jeg ikke noe spesielt på programmet, bortsett fra litt shopping. Jeg lå derfor litt lenger på morgenen før jeg pakket sammen det jeg trengte i den ødelagte sekken. Så var jeg klar til å gå.

Først gikk jeg bort til Bill's hvor jeg hadde min engelske frokost. Deretter var det inn i Bullring shoppingsenter for å se etter en ny sekk. Jeg gikk innom noen butikker, men uten å finne noen god erstatning. Til slutt kom jeg til Sportsdirect hvor jeg visste at det var muligheter. Jeg fant en ny sekk som var stor nok til å romme laptop'en min etter å ha prøvd flere forskjellige. I tillegg kjøpte jeg meg en treningsbukse og jakke. Dessverre ga de ikke tax refund i denne butikken, så det måtte jeg klare meg uten.

Etter handlingen gikk jeg tilbake til hotellet, men idet jeg kom til rommet holdt stuepiken på å gjøre det klart, så jeg gikk tilbake til lobbyen. Her kjøpte jeg meg en sider og satt og jobbet på laptop'en en stund. Når jeg hadde drukket opp vendte jeg tilbake til rommet som nå var klargjort. Inne på rommet la jeg fra meg sakene mine. Jeg var nå egentlig litt døsen og la meg ned på sengen lite grann og sovnet.

Omkring halvannen time senere sto jeg opp igjen og jobbet litt på laptop'en. Deretter tok jeg meg en dusj og pakket sammen sakene mine i den nye sekken og var klar for å gå ut igjen. Først skulle jeg få meg litt mat og så finne en pub og se dagens storoppgjør mellom Manchester City og Liverpool.

Jeg gikk opp til katedralen hvor jeg i en av sidegatene hadde sett meg ut en argentinsk restaurant som het Gaucho. Her gikk jeg inn og hadde en to-retters meny med et glass vin til. Maten var veldig god, spesielt kjøttet, men så var også prisene høyere enn det jeg var vant til.

Etter middagen hadde jeg sett meg ut en pub som het The Old Royal som averterte seg selv som en sportspub. Jeg gikk den korte veien ned, men ble skikkelig skuffet. Her var det nesten ikke folk og tv'ene var plassert litt kronglete for å se. Derfor bestemte jeg meg for å gå tilbake til The Railway ved jernbanestasjonen. Det eneste problemet var å komme dit. Jeg hadde nå kommet inn i et område hvor det foregikk mye byggeaktivitet og måtte gå en lang omvei rundt for å komme frem. Men til slutt kom jeg frem til pub'en og gikk inn. Her var det mange flere mennesker som fulgte kampen, men også her fikk jeg plassert med ved et lite bord med min engelske øl. Når jeg ankom var det allerede spilt 10 minutter av kampen, men uten at det var blitt noen mål ennå. Kampen var morsom og spennende å se på og endte tilslutt med seier 2-1 til City. Etter kampen fortsatte jeg den korte veien ned til hotellet og gikk til sengs.

Dag 8 - Fredag 4. januar 2019

Birmingham

Denne dagen var også en dag til disposisjon. Jeg begynte dagen med å pakke om for å se om jeg hadde plass nok i kofferten og den nye sekken til alle sakene mine – og det var det ikke! Hvilket altså betød at jeg måtte kjøpe meg en liten koffert eller en bag. Men først hadde jeg tenkt å gå en tur i Jewelry Quarter. Jeg pakket sammen sakene jeg trengte og gjorde meg klar til å gå idet stuepiken kom for å ta rommet. Jeg ba henne bare vente ørlite grann til jeg fikk på meg ytterklærne og så var rommet hennes.

Jeg satte kurs mot Jewelry Quarter og gikk en liten stund rundt i området og tok noen bilder her og der. Dette var ikke noe spesielt turistområde, men heller et kontorområde. Dog gjorde jeg en stopp i en butikk som het «Hard to find whisky». Her tittet jeg litt rundt og pratet litt med en av betjeningen før jeg gikk videre – denne gangen uten å kjøpe noe! Etter whisky-butikken gikk jeg tilbake mot sentrum og kom etterhvert til katedralen. Like ved fant jeg et sted som het Damascena hvor jeg kjøpte en baguett, en kake og en kanne te. Dette ble dagens brunch.

Etter å ha spist gikk jeg ned til shoppingsenteret og tittet etter en ny koffert. Etter å ha gått litt frem og tilbake bestemte jeg meg for å kjøpe en bedre koffert, dvs en Samsonite. Denne var riktignok ikke på salg, men likevel. Etter å ha ordnet med «tax refund» gikk jeg tilbake til hotellet. Her jobbet jeg litt på laptop'en, men etter en kort stund begynte øynene å glippe, så jeg la meg nedpå en liten stund. Når jeg våknet opp igjen, var det på tide å tenke på middag. Jeg samlet sammen det jeg trengte, kledde på meg og gikk avsted.

Tidligere hadde jeg fått kuponger på Bill's, så jeg gikk dit for å se hvordan middagen ble. Jeg bestilte spareribs og en flaske mørk tsjekkisk øl og en sjokoladebrownie til dessert. Absolutt ingenting å utsette på maten, men kupongen gjaldt bare når det var to i følge... Etter maten gikk jeg ned til Bull Ring Tavern og tok en sider, trengte noe lett etter den tunge maten. Her så jeg andre omgang av cupkampen mellom Tranmere og Tottenham som Tottenham vant 7-0. Deretter ruslet jeg tilbake til hotellet og krøp til sengs.

Dag 9 - Lørdag 5. januar 2019

Hereford

Denne dagen skulle jeg tilbake til Hereford for reisens siste fotballkamp. Jeg tok det rolig på morgenen. Pakket sammen det jeg trengte for dagen og ruslet rolig opp til jernbanestasjonen. Her kjøpte jeg billetter og var og innom Marks & Spencer og handlet litt mat. Jeg hadde begynt å brygge på en forkjølelse og var ikke helt i form, men var likevel bestemt på å fullføre hele programmet.

Jeg satte meg på toget og spiste min frokost. Var faktisk blitt nesten ferdig med spisingen før togavgang. Jeg slappet av på toget ned og satt mer eller mindre og halvsov i stedet for å jobbe på laptop'en. Vel framme hadde jeg bestemt meg for å spise lunsj på Madam & Adam, så dermed gikk jeg direkte dit. Men dessverre var restauranten stengt denne dagen og det samme var The Den, så faktisk ble det ingen lunsj på meg i det hele tatt. På veien tilbake gjennom sentrum stoppet jeg ved The Bowling Green hvor jeg tok meg en sider, så fotballkampen mellom Manchester United og Reading på TV og jobbet litt på laptop'en. Deretter fortsatte jeg å gå videre til Edgar Street stadion.

Fremme ved stadion hentet jeg ut min billett og gikk inn og fant min plass. Jeg hadde faktisk fått samme plassen som jeg hadde hatt en uke i forveien. Pratet litt med naboene og så var det tid for kamp mot ligalederen Chorley. En nokså jevn kamp og når Hereford utlignet 4 minutter på overtid var det egentlig vel fortjent og full jubel på stadion.

Etter kampen gikk jeg tilbake til jernbanestasjonen og tok første toget tilbake til Birmingham. Vel tilbake på hotellet gikk jeg på rommet og skiftet klær. Deretter gikk jeg bare ut i «bakgården» og inn på Los Iguanas hvor jeg fikk meg en middag – Chili con Carne med en Brahma øl til. Etter maten gikk jeg tilbake til hotellet og bestilte en kanne te og en Glenfiddich 15 år, og ble også påspandert peanøtter. Jeg satte meg ned i lobbyen og drakk opp både teen og whiskyen. Deretter var egentlig dagen over og jeg gikk tilbake på rommet og til køys.

Dag 10 - Søndag 6. januar 2019

Birmingham - London - Oslo

I dag var det på tide å pakke sammen sakene og begynne hjemreisen. Jeg hadde ikke tog til London før 11:30, så om morgenen hadde jeg god tid til å pakke. Jeg sa farvel til hotellbetjeningen og ruslet den vanlige veien opp til jernbanestasjonen, men nå med all bagasjen min bestående av en sekk og to kofferter. Inne på stasjonen kjøpte jeg meg litt mat som jeg spiste mens jeg ventet på toget. Litt før togavgang gikk jeg ned på perrongen og sto og ventet der på at toget skulle komme inn. Etter at toget hadde kommet inn fant jeg min reserverte plass og satte meg ned. Denne reisen gjorde jeg ikke noe arbeid, men satt bare og halvsov.

Vel fremme fikk jeg tak i mine kofferter og gikk ut. Jeg hadde veldig god tid til flyavgang og begynte å gå litt nedover mot sentrum. Etter en halvtimes tid begynte mobilen å bli litt dårlig på batteriet og da oppdaget jeg at sekken hadde blitt igjen på toget! I sekken var laptop'en og reisepapirene, så jeg hastet tilbake til stasjonen mens jeg kjempet med å få med meg begge koffertene på det litt ujevne underlaget. Framme på stasjonen fant jeg hvor hittegodsavdelingen var og gikk dit. Heldigvis fant de min sekk og jeg kunne kvittere den ut. Reddet!

Etter å ha fått med meg alle sakene mine denne gangen begynte jeg på nytt å gå nedover mot sentrum. Etter en stund stoppet jeg ved en pub kalt The Jack Horner. Her gikk jeg inn og bestilte meg en lunsj bestående av Fish and Chips og en engelsk øl kalt Oliver's Island. Etterhvert ble det også en sider.

Etter å ha spist ferdig dro jeg videre. Jeg gikk til neste undergrunnsstasjon som var Tottenham Court Road. Her tok jeg undergrunnen til Heathrow og deres terminal 5. Her hentet jeg ut refusjonen av momsen, sjekket inn, fikk levert innsjekket bagasje, kom meg gjennom sikkerhetskontrollen og så var det bare å vente på flyavgang. Men først måtte jeg finne hvilken gate flyet mitt skulle ta av fra. Når det ble avklart at flyet skulle ta av fra terminal 5B, og dermed forflyttet jeg over til denne delen av terminalen. Der brukte jeg opp mine siste britiske penger og så var det bare å avvente. Til slutt var det dags for flyavgang og jeg kunne gå ombord. Flyet lettet og et par timer senere landet vi på Gardermoen. Det tok en stund før bagasjen kom, som vanlig på Gardermoen. Nå hadde det blitt ganske sent og jeg valgte å ta en drosje hjem i stedet for flybussen. Noe av grunnen av at når jeg skulle bytte til lokalbussen, så hadde den siste allerede gått. Dessuten ville jeg da slippe med en mye kortere distanse å dra koffertene gjennom is og snø. Når jeg kom hjem var det allerede blitt mandag, så vel inne var det bare å pakke litt ut og så gå til køys.

Selv om jeg kom hjem med en liten forkjølelse hadde det vært en fin tur også denne gangen.